Äpple i kanel med vanilj- och kardemummakräm och crunch


Såhär blev alltså min lilla efterrätt! Riktigt god blev den också! Har inte ätit den en men jag provsmakade kombinationen och den var riktigt god!
Jag har tyvärr inget exakt recept eftersom jag har gjort efter var vi hade hemma men här är hur jag ungefär gjorde.
Crunch
1 dl socker
1.5 dl havregryn
50 gram smör
Äpple i kanel
2 st äpplen
kanel
socker
smör

Vanilj- och kardemummakräm
1 dl vispgrädde
1 dl kesella
vaniljsocker
Kardemumma
Crunch
Börja med att steka havregryn socker och smör tillsammans.
Stek tills grynen har fått en brun färg och så att de är omslutna av socker.
Häll över i en skål och låt svalna
Äpple i kanel
Skala, kärna ut och tärna äpplena.
Lägg de i en stekpanna tillsammans med en klick smör, socker och kanel.
Stek alltsammans tills kanelen har smaksatt äpplena och alltsammans har blivit en gosig röra.
Häll över i en skål och låt svalna
Vanilj- och kardemummakräm
Vispa grädden ganska hårt och rör ner kesellan.
Tillsätt kardemumman och vaniljsockret efter smak.
Varva i dem i glas
Jag började med kräm, äpple, crunch, kräm, crunch, äpple och till sist crunch på toppen!
Ställ in dem i kylskåpet tills de ska serveras!
Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0