Äpple i kanel med vanilj- och kardemummakräm och crunch

Såhär blev alltså min lilla efterrätt! Riktigt god blev den också! Har inte ätit den en men jag provsmakade kombinationen och den var riktigt god!
Jag har tyvärr inget exakt recept eftersom jag har gjort efter var vi hade hemma men här är hur jag ungefär gjorde.
Crunch
1 dl socker
1.5 dl havregryn
50 gram smör
Äpple i kanel
2 st äpplen
kanel
socker
smör
Vanilj- och kardemummakräm
1 dl vispgrädde
1 dl kesella
vaniljsocker
Kardemumma
Crunch
Börja med att steka havregryn socker och smör tillsammans.
Stek tills grynen har fått en brun färg och så att de är omslutna av socker.
Häll över i en skål och låt svalna
Äpple i kanel
Skala, kärna ut och tärna äpplena.
Lägg de i en stekpanna tillsammans med en klick smör, socker och kanel.
Stek alltsammans tills kanelen har smaksatt äpplena och alltsammans har blivit en gosig röra.
Häll över i en skål och låt svalna
Vanilj- och kardemummakräm
Vispa grädden ganska hårt och rör ner kesellan.
Tillsätt kardemumman och vaniljsockret efter smak.
Varva i dem i glas
Jag började med kräm, äpple, crunch, kräm, crunch, äpple och till sist crunch på toppen!
Ställ in dem i kylskåpet tills de ska serveras!
Enjoy!
Årets sista!
Var ute i trädgården en sväng och plockade in det sista från landet och träden! De sista frukterna och grönsakerna har så fina färger tycker jag! Riktigt höstiga!
Nu ska jag ta och göra en god efterrätt på äpplena!
Lägger ut receptet och bilder senare!



Plättlätt!
Härom dagen gjorde jag frukt och nötbollar. Ett riktigt bra mellenmål, ett stort plus är att det går superfort och är plättlätt! Bollarna tog tyvärr slut så snabbt att jag inte hann ta en bild på dem.
Men jag tänkte iallafalll bjussa på receptet.
1,5 dl valfira tokade frukter eller bär
1,5 dl valfria nötter
2 msk kakao
Kokos
Häll ihop allt i en mixer och mixa tills du har fått en jämn deg.
Rulla till lagomstora bollar.
Rulla bollarna i kokos.

Snabbt, enkel, gott
Något som jag ofta brukar göra när jag är hungrig är Omelett, man kan ha i lite vad man känner för och hittar hemma, det går dessutom supersnabbt!
1 person
2 ägg
2 msk mjölk
Salt
Peppar
matfett
Fyllning valfritt, en av mina favoriter är med tomat och avocado, till det brukar jag antingen steka kyckling och blanda i eller fetaost och sedan krydda med örtsalt.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll det i en panna med lite smör i, vänta tillsytan är lite krämig.
låt omeletten glida ur pannan på en taltik och häll din fyllning på.
Du kan även hälla på fyllningen innan omeletten har stelnat och stka med myllningen på.
Vik omeletten och servera.
1 person
2 ägg
2 msk mjölk
Salt
Peppar
matfett
Fyllning valfritt, en av mina favoriter är med tomat och avocado, till det brukar jag antingen steka kyckling och blanda i eller fetaost och sedan krydda med örtsalt.
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll det i en panna med lite smör i, vänta tillsytan är lite krämig.
låt omeletten glida ur pannan på en taltik och häll din fyllning på.
Du kan även hälla på fyllningen innan omeletten har stelnat och stka med myllningen på.
Vik omeletten och servera.